Sačuvajte zdravlje krvnih sudova i srca

by | 18.01.2022

Slobodni kiseonični radikali predstavljaju jedinjenja koja se stvaraju tokom normalnih metaboličkih procesa u našem organizmu. U pitanju su molekuli koji potencijalno mogu da oštete naše ćelije. Povećano stvaranje slobodnih kiseoničnih radikala povezuje se sa nastankom brojnih oboljenja. Ovi molekuli uključeni su u nastanak oboljenja srca i krvnih sudova (ateroskleroze i povišenog krvnog pritiska), dijabetesa, astme, tumora i neuroloških oboljenja (Parkinsonove bolesti, Alchajmerove bolesti i multiple skleroze).

Naš organizam poseduje sopstveni antioksidativni sistem koji može neutralisati slobodne radikale. Unosom pojedinih vitamina, kao što su vitamin C i vitamin E, može se povećati antioksidativna zaštita organizma. Snažan antioksidativni efekat ispoljavaju i flavonoidi, prisutni u brojnom voću i povrću. Upravo smeša bioflavonoida i procijanidina čini najveći deo ekstrakta kore primorskog bora, koji se nalazi u jednom novom dijetetskom suplementu na našem tržištu koji se zove Oligopinn®.

Oligopinn® je prirodni proizvod koji sadrži ekstrakt kore primorskog bora. Radi se o formulaciji sa izuzetno jakim antioksidativnim efektom, za koju je kroz brojne kliničke studije dokazano da štiti krvne sudove i srce, obezbeđujući normalan protok krvi kroz sve organe.

Pored toga, Oligopinn® deluje protivupalno, poboljšava tonus i elastičnost vena, pa smanjuje otoke koji se javljaju na nogama, reguliše vrednosti holesterola i triglicerida i posledično smanjuje krvni pritisak. Preporučuje se osobama koje imaju aterosklerozu, povišene vrednosti masnoća, dijabetičarima, gojaznim osobama, pušačima, kao i osobama koje imaju probleme sa venama i čestim pojavama otoka usled sporije cirkulacije u nogama.

U jeku COVID-19 pandemije, primena Oligopinna® može biti od koristi u prevenciji, ublažavanju simptoma i bržem oporavku pacijenata sa SARS-CoV-2 infekcijom. Iako kliničkom slikom COVID-19 dominiraju respiratorni problemi, u pitanju je oboljenje u kom gotovo nijedan organ nije pošteđen. SARS-CoV-2 infekciju karakterišu snažni upalni procesi, koji se u svojoj najsnažnijoj formi ispoljavaju kroz tzv. “citokinsku oluju” i kojom se oštećuju brojne ćelije u našem organizmu pod uticajem različitih citokina i slobodnih radikala. Upravo kod ovakvih procesa u našem telu bi Oligopinn® mogao ispoljiti svoj antioksidativni i protivupalni efekat u potpunosti. COVID-19 infekciju karakteriše i ubrzano stvaranje krvnih ugrušaka, kome bi mogao da se suprotstavi anti-agregacioni efekat ekstrakta kore primorskog bora. Brojni su pozitivni terapijski efekti koje ispoljava proizvod Oligopinn®, a koji su direktno usmereni protiv daljeg razvoja virusa i pojave komplikacija.

Ukupno gledano, na raspolaganju imamo jedan prirodan, bezbedan i efikasan dijetetski suplement, koji svojim mehanizmima delovanja može biti od koristi i osobama sa SARS-CoV-2 infekcijom. Unos bioflavonoida i procijanidina u obliku preparata Oligopinn® značajno doprinosi snažnoj i prirodnoj antioksidativnoj i protivupalnoj zaštiti organizma. Efikasnost i bezbednost ovog dijetetskog suplementa je potvrđena u preko 470 naučnih publikacija.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com