RUSI PREKO KOSE ODREĐUJU ŠTA SNIŽAVA IQ

by | 01.09.2017

Ruski hemičari s Tomskog državnog univerziteta pronašli su zanimljivu zakonitost – da na koeficijent inteligencije (IQ) utiče nivo materija i mikroelemenata koji ulaze u sastav kose.

Kako je poznato, IQ je količnik vašeg stvarnog znanja iz različitih oblasti (prvenstveno iz osam oblasti, a to su matematika, jezik, orijentacija, muzika, emocije, prepoznavanje boja i njihovo kombinovanje, apstraktno mišnjenje i religija ili ideologija i asocijacije) s vašim kalendarskim uzrastom. U eksperimentu je učestvovalo 50 diplomaca hemijskog fakulteta.

Eksperiment je smislio prof. Vladimir Otmahov. Studenti su samostalno prikupljali materijal (pramen kose i testove IQ ), te vršili analize. Utvrđeno je da je visok koeficijent inteligencije karakterističan za nisku koncentracija kalaja (ispod 0,5 mkg/g) i kadmija (treba da ga bude manje od 0,2 mkg/g) u organizmu.

Kod studenata čiji je IQ 130 do 140 – u vlasima kose nađeni su ovi elementi ispod naznačene vrednosti, dok su kod onih kojima je IQ bio od 90 do 120 vrednosti ovih mikroelemenata su bili iznad 1 mkg/g. Metabolizam je zadužen za odlaganje pomenutih elemenata u vlasi.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com