RUSKA AKADEMIJA NAUKA: HOMEOPATIJA JE LAŽNA NAUKA

by | 23.08.2017

Ruska akademija nauka (RAN) zvanično je proglasila homeopatiju lažnom naukom, objavljeno je na sajtu Specijalne komisije RAN za borbu protiv lažnih nauka i falsifikovanih istraživanja. Tekst memoranduma potpisao je direktor Komisije, akademik Jevgenij Aleksandrov. Prema njegovim rečima, Komisija je izjavila da lečenje izuzetno malim dozama raznih preparata, koji se primenjuju u homeopatiji, nema naučnog osnova.

U dokumentu se tvrdi: „Principi homeopatije protivreče poznatim hemijskim, fizičkim i biološkim zakonima, a dokazi i eksperimentalne potvrde ne postoje“.
U vezi sa sprovedenom analizom, RAN je preporučila Ministarstvu zdravlja da homaopatske preparate povuče iz upotrebe u državnim zdravstvenim ustanovama. Predloženo je takođe da homeopatski preparati na pakovanjima budu označeni ne samo rečju „homeopatski“ već i natpisom da nemaju dokazanu kliničku efikasnost ni terapeutsku namenu.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com