Saznajte zbog čega Rusi toliko cene dragi kamen rauhtopaz!

by | 30.06.2017

Predstavljamo vam još jedan dragi kamen koji po spoljašnjem izgledu podseća na pravi topaz. Ali za razliku od svog cenjenijeg srodnika, on se češće sreće u prirodi i mnogo je jeftiniji.
Rauhtopaz je prirodni kamen koji je zapravo varijetet kvarca, ima bogat spektar nijansi – od dimne do tamnosmeđe, od sive do tamnosive s ljubičastom nijansom. Blizak je srodnik kristala te zato imaju neka slična svojstva i kvalitete. Poznato je da medijumi i ekstrasensi u svojoj praksi često koriste kristalne kugle pomoću kojih se trude da prozru budućnost i nađu odgovore na pitanja. Iste takve kugle prave se i od rauhtopaza, ali ne usuđuje se svaki ekstrasens da ima posla s njima. A sve zato što rauhtopaz, posebno tamnih nijansi, ima veću magijsku silu i, po predanjima, služi kao provodnik za carstvo umrlih. U starom Egiptu ovaj kamen su zvali Ozirisov kristal, a Oziris je, kao što je poznato, boravio u carstvu mrtvih. Danas rauhtopaz tamne boje ekstrasensi zovu kamenom sumraka.

NAJBOLjI LEKARI
Najdragoceniji rauhtopazi su svetložuto, zlatasto kamenje. U Indiji i na Tibetu oni se smatraju Budinim svetim kamenjem. Ovaj kamen je, po predanju, posedovao magičnu silu duhovnog čišćenja čoveka, mogao je da promeni njegove misli i osećanja od negativnih u pozitivne. Bio je u stanju da odvede osobu od materijalnog sveta prema duhovnom sagledavanju života i filozofskom odnosu prema njemu.
Postoji legenda o peharu od rauhtopaza iz koga čovek, kad nešto popije, povrati zdravlje, mladost i lepotu. I svako ko bi popio iz njega mogao je da se izleči od svake bolesti. Isti takav efekat imala bi i voda u kojoj bi kamen ili prsten s ovim kamenom odležao 24 sata.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com