Prirodno lečenje katarakte: Pomozite sebi sa nevenom, peršunom i mirođijom

by | 27.12.2023
Prirodno lečenje katarakte

Prirodno lečenje katarakte je moguće samo uz konsultaciju sa lekarom. Prirodni lekovi mogu usporiti razvoj bolesti, pa je korisno početi sa terapijom već kod prvih simptoma.

Katarakta je oboljenje oka prilikom kog dolazi do promena u dioptrijskom sistemu oka, tj. u sočivu. Dolazi do zamućenja sočiva, a vid pacijenta se postepeno smanjuje. Međutim, u prvim fazama bolesti, prirodni lekovi poput nevena, filipendule i peršuna mogu biti od pomoći.

Prirodno lečenje katarakte: Pomoć u prvim fazama bolesti

Lečenje katarakte prirodnim putem će imati efekta samo u prvoj fazi bolesti jer će usporiti njen dalji razvoj. Postoje razni načini kako da iskoristite prirodne lekove.

Korigovana ishrana

Kada je u pitanju prirodno lečenje katarakte, ishrana takođe može igrati značajnu ulogu. Unosite morske plodove i pijte zeleni čaj. Takođe možete uzimati jednu kašiku mlevene heljde razblaženu u 100ml mlečnog napitka nakon doručka, ručka i užine. Takođe, sok od belog kupusa po 100ml na svakih sat vremena takođe može biti od pomoći.

Prirodne kapi

Za lečenje prirodnim kapima se obavezno konsultujte sa lekarom i koristite ih samo u prvoj fazi bolesti.

Filipendula

Jednu kašiku cveća stavite u sterilizovanu staklenu teglu i prelijte sa 100 ml ključale vode. Vežite gazu preko vrata tegle i držite u tamnom ormaru tokom četiri dana. Potom procedite kroz tri sloja gaze i nemojte potom procediti gazu kroz koje cedite. Pre upotrebe, infuziju razblažite u jednakim razmerama sa hladnom kuvanom vodom. Tri kapi dajte u svako oko svaki osam sati.

Oralni preparati

Prilikom priprema oralnih preparata, veoma je važno da proverite sa lekarom da li imaju kontraindikovana svojstva u odnosu na vaš organizam.

Neven

Neven se takođe koristi za prirodno lečenje katarakte. Stavite 2 kašike osušenih mlevenih cvetova nevena u zemljanu šolju sa 400 ml ključale vode. Nakon 15 minuta, infuzija se mora filtrirati kroz gazu, uzmite 100 ml svakih 6 sati.

Eufrazija (Euphrasia)

Oprana sveža trava se mora iseckati, a potom se kašika lekovitih fragmenata stavlja u keramičku posudu sa dve čaše ključale vode. Nakon 25 minuta se infuzija filtrira kroz sito. Pijte po četvrtinu čaše 3 puta dnevno pre jela. Potrebno je koristiti najmanje 2 meseca.

Prirodno lečenje katarakte: Peršun

Operite svež peršun, pažljivo otresite višak vlage i sitno iseckajte. Stavite 2 kašike u emajliranu posudu i prelijte sa 400 ml vrele vode. Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Nakon hlađenja iscedite napitak sa dvoslojnom gazom. Pijte 50 ml četiri puta dnevno pre obroka.

KATARAKTA: PELIN I PERŠUN ZAUSTAVLJAJU KATARAKTU

Žalfija

Za prirodno lečenje katarakte možete koristiti i žalfiju. Stavite kašiku oprane seckane listove žalfije u emajliranu posudu sa 500 ml vrele vode. Stavite na šporet i kuvajte tri minuta. Nakon što se ohladi, procedite. Pijte 100 ml sat vremena pre doručka i večere.

Prirodno lečenje katarakte: Losioni

Mirođija

Uzmite male kese od prediva (50×50) i stavite 3 kašičice suvog semena mirođije u svaku. Čvrsto zavežite i spustite u posudu sa ključalom vodom. Kuvajte pet minuta, a potom ohladite na ugodnu temperaturu. Kada se zagreje, stavite na zatvorene kapke i držite 15 minuta. Ponavljajte svako veče.

Rusa

Sok iscediti iz prethodno oprane sveže samlevene ruse. Razblažite ih u jednakim delovima sa ohlađenom kipućom vodom. Navlažite gazu salvete presavijene u četiri sloja i stavite na dva minuta ispred očiju. Radite ovo pre spavanja.

Prirodno lečenje katarakte je veoma efikasno kada je bolest u početnim fazama. A takođe, možete koristiti ove lekove i kao preventivu.

gradyreese/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com