IMA LEKA ZA ADENOM PROSTATE!

by | 27.11.2017

Uz odabrane biljne mešavine i nekoliko ključnih saveta moguće je izboriti se s upalom prostate i zaustaviti rast benignog tumora ovog organa

Savetuje: Ala Alijevna Amirova, farmaceut i fitoterapeut, Majkop

Adenom prostate je vrsta benignog tumora koji najčešće nastaje kao posledica starenja, a pravi smetnje u funkciji bešike. Pritisak koji adenom vrši na bešiku i uretru rezultira otežanim mokrenjem, a zbog zadržavanja urina u bešici, povećava se rizik od infekcije i upale ovog organa (cistitis, protatitis), kao i od razvoja hronične bubrežne insuficijencije. U zavisnosti od faze bolesti, jedan od njenih simptoma može biti i narušena seksualna funkcija. Ipak, adenom prostate može da se spreči, kao i da se uspešno leči ukoliko se preduzmu odgovarajuće mere, i to u konsultaciji s urologom.

BILjNA MEŠAVINA

Jedan od poznatih uzroka nastanka adenoma endokrinog je porekla, a reč je o smanjenoj produkciji hormona u testisima i prostati. Fitopreparati se u tom slučaju koriste kao bezbedna stimulativna sredstva za normalizaciju endokrine funkcije. Od prirodnih biljnih sredstava najčešće se primenjuju ona koja ispoljavaju snažan antiupalni i antikancerogeni efekat, poboljšavaju perifernu cirkulaciju i održavaju normalan rad bubrega. U praksi se pokazalo da jedna biljna mešavina koju su „patentirali“ ruski travari daje najbolje rezultate, a u njen sastav ulaze: lišće leske, koren zečjeg trna, dičak (lat. Barbarea vulgaris), pupoljci crne topole, kiprovina, zlatica, broćika, guščija noga (lat. Potentilla anserina), cvet zove, lanilist, kravlja trava (lat. Thlaspi arvense), babin zub, korejska trava, koren jasike, crvena detelina, kokotac, filipendula, vrbovica. Kašiku mešavine prelijte s pola litra ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji pola sata pa procedite. Pijte u tri navrata tokom dana. Terapija se sprovodi tri meseca s jednom pauzom od deset dana.

CRNIM ORAHOM PROTIV „TEŠKIH BOLESTI“

Nezamenljivo sredstvo za lečenje adenoma i prostatitisa (upala prostate) jeste crni orah (lat. Juglans nigra), koji ispoljava višestruko dejstvo: analgetsko, antiinflamatorno, hemostatično i vezivno, pročišćava krv, eliminiše toksine, uništava većinu parazita, olakšava proces stvaranja novih krvnih ćelija. Koristi se prilikom kompleksne terapije tumora, uključujući i karcinom prostate. Osim toga, crni orah može da se upotrebi kao preventivno sredstvo u slučaju mnogih oboljenja koja se teško leče metodama konvencionalne medicine, a u njih spadaju: ekcem, psorijaza, leukemija, miomi, adenom prostate, dijabetes, bolesti štitne žlezde i dr. Istraživanja su pokazala da se nijedna biljka na zemlji prema stepenu efikasnosti i širokom spektru primene ne može porediti s crnim orahom!

ULjE JELE NA PREPONE
U lečenju adenoma korisne su i mikroklizme (klistiri) od čaja žalfije, broćike i kamilice, uz dodatak alkoholnog rastvora propolisa. Ova terapija treba da se sprovodi od dve do tri nedelje. Kao dopunu ovom obliku lečenja treba primenjivati i ulje jele, koje se utrljava isključivo na prepone (ne sme se utrljavati u anus i testise).

RUSKE RECEPTE ZA LEČENjE PROSTATITISA PRONAĐITE NA SLEDEĆOJ STRANICI…

U ruskoj narodnoj medicini za lečenje prostatitisa (zapaljenje prostate) odavno se primenjuju biljke. U kombinaciji s efikasnim metodama savremene medicine, vešta fitoterapija znatno ubrzava proces lečenja i pomaže da se olakšaju neprijatni simptomi.
* Šišarke hmelja i trava srdačica. Smesu od jedne kašike šišarki i tri kašike trave prelijte s pola litra ključale vode. Ostavite da odstoji šest sati. Pijte po pola čaše tri puta dnevno posle jela.
* Listovi crne ribizle. Četiri kašike listova prelijte s pola litra ključale vode. Ohladite i procedite, pa uzimajte po pola čaše tri puta na dan.
* Medveđe grožđe (lat. Arctostaphylos uva ursi, rus. toloknяnka obыknovennaя, medvežьe uho). Litrom ključale vode prelijte 30 g listova, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Pijte do pet čaša tokom dana.
* Koren peršuna. Četiri kašike isitnjenog korena prelijte s pola litra ključale vode pa ostavite da odstoji osam sati u termosu. Uzimajte po jednu kašiku tri puta dnevno pre jela.
* Semenke koprive. Semenke izgnječite u prah i uzimajte po pola kašičice tri puta dnevno tokom jela.
* Žalfija. Litrom ključale vode prelijte 50 g trave, ostavite da odstoji dva sata pa procedite. Dvaput na dan pijte po šolju čaja.
* Hajdučka trava. Prelijte 20 g trave šoljom ključale vode, ohladite i procedite. Uzimajte po pola šolje dva puta dnevno.
U zdravlje vam bilo!

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com