Lečenje erektilne disfunkcije prirodnim sredstvima

by | 13.10.2023
Lečenje erektilne disfunkcije

Seksualna disfunkcija se javlja kod 40% muškaraca koji su navršili 35-40 godina. Ipak, lečenje erektilne disfunkcije prirodnim lekovima je moguće na nekoliko načina.

Erektilna disfunkcija se može manifestovati privremeno i trajno. Svaki slučaj erektilne disfunkcije je individualan i ima svoje uzroke. Ona se može javiti zbog dijabetesa, visokog nivoa holesterola u krvi, bolesti bubrega, ali i usled psihičkih simptoma.

Lečenje erektilne disfunkcije: Uzroci

Muškarci se stide da odu kod lekara sa tako delikatnim problemom jer to smatraju muškom slabosti. Problemi sa erekcijom se mogu pripisati umoru, nedostatku sna ili stresu. Pored toga, erektilna disfunkcija se može javiti u početnoj fazi kardiovaskularnih bolesti, kod dijabetesa, visokog nivoa holesterola u krvi ili bolesti bubrega. Ako se suočavate sa ovim problemom, najbolje bi bilo da se obratite lekaru.

Prevencija erektilne disfunkcije

Mnogo je već rečeno o štetnom uticaju alkohola, pušenja, loše ishrane kao i sedentarnog način života na mušku potenciju. Međutim, promena ovih navika nije jedino što je neophodno da biste izbegli ovaj problem. Preterana hladnoća je takođe štetna za karlične organe. Zbog toga je preporučljivo da nosite široku odeću i donji veš kako bi imali dobru cirkulaciju. Pored toga, muškarcima koji imaju veću telesnu težinu se ne preporučuje da spavaju na stomaku jer to otežava cirkulaciju.

Lečenje erektilne disfunkcije prirodnim lekovima

  • Oljuštena zrna oraha prelijte rastvorom mesa u razmeri 1:1. Ostavite da odstoji i konzumirajte nakon 20 minuta. Popijte malo mleka kad ih pojedete.
  • Uzimajte 1-2 kašičice soka od celera pre jela.
  • Izgnječeni koren žutog ljiljana prelijte ključalom vodom i ostavite da prokuva. Uzimajte po jednu kašičicu 3 puta dnevno.
  • Pijte 50-100ml sveže ceđenog soka od šargarepe svaki dan tokom 30 dana.
  • Alkoholna tinktura ženđena je takođe efikasna. Možete uzimati do 25 kapi dnevno.

Ukoliko je uzrok erektilnoj disfunkciji psihološke prirode, onda nijedan od ovih lekova neće imati efekta. Neophodan je razgovor sa psihologom kako biste uspeli da rešite problem.

Snežana Vranić

Paolo Cordoni/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com