Lekovita mešavina protiv genitalnih infekcija

by | 19.04.2018

Moć prirode je velika, stoga je u borbi protiv skrivenih infekcija najbolje koristiti mešavine trava. Naime, u biljnoj mešavini postoji i princip sinegrije, kad se lekovita snaga jedne biljke pojačava u prisustvu druge.

Lečenje genitalnih infekcija prirodnim putem

Zato se u lečenju genitalnih infekcija preporučuje upotreba fitomešavine od biljaka koje ispoljavaju antibakterijsko, antiseptičko, protivupalno, diuretičko i antiparazitno dejstvo, kao i onih koje jačaju imunitet.

U takvu mešavinu ulazi mnogo biljaka: listovi i pupoljci breze, uva, neven, obični vratić (lat. Tanacetum vulgare), rusa, cvetovi filipendule, srcopuc (lat. Gnaphalium uliginosum), pupoljci bora, valerijana, lanilist (lat. Linaria vulgaris), islandski lišaj, boca, cvetovi smilja, imela, kurika (lat. Euonymus), cvetovi sremze, hajdučka trava, kao i koren žutog lokvanja, čekinjastog sladića (lat. Glycyrrhiza echinata), barskog petolista (lat. Comarum palustre) i iđirota.

Odvar od ove mešavine priprema se na sledeći način: Jedna ravna kašičica mešavine uveče se prelije litrom vode i pusti da proključa. Zatim se rastvor sipa u termos i ostavi da odstoji preko noći. Sledećeg dana procedi se i popije u toku dana. U napitak se može dodati med.

PROČITAJTE I… Oprez, herpes!

Biljno ulje i genitalne infekcije

Od gore navedene biljne mešavine može se napraviti i lekovito ulje koje se primenjuje prilikom kompleksnog lečenja bolesti.

Uljani rastvor pravi se od biljnog ulja po želji u razmeri 1 : 10, dakle, na 10 delova suve biljke ide 100 delova ulja. Na pari se kuva dva sata, a zatim se ostavi da odstoji preko noći, posle toga se procedi i spremno je za upotrebu.
Preporučuje se da se po dve kapi ovog ulja ukapaju u nos tri-četiri puta na dan, ili da se stavi pod jezik i drži dok se skroz ne rastopi. U slučaju akutnog tipa bolesti ulje se koristi češće – do deset puta na dan.
Istovremeno se ulje uvodi i u vidu mikroklizmi – po pet mililitara ulja rektalno nakon pražnjenja creva, a žene mogu da ga koriste i vaginalno, i to u vidu tampona u toku noći (takođe 5 ml ulja). Mikroklizme se prave i od odvara pomenutih lekovitih trava – po 50 ml toplog rastvora, a klistir treba se sprovode u određeno vreme, obično se preporučuje jednom-dvaput na dan.

Navedeno lečenje trebalo bi da praktikuju oba partnera, što će preporučiti lekar-urolog. Ukoliko u porodici ima i dete ili neki drugi član koji s njima živi – napitak treba da koriste svi. Kura traje mesec dana. Nakon toga se rade analize, a po potrebi se terapija ponavlja.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com