Izborite se sa povećanom osetljivosti zuba prirodnim putem

by | 10.10.2023
Prirodni lekovi za povećanu osetljivost zuba

Ukoliko patite od osetljivosti zuba pri uzimanja tople, hladne ili slatke hrane i pića, sigurno ste u potrazi za spasom. Ovi prirodni lekovi za povećanu osetljivost zuba mogu biti od pomoći.

Povećanu osetljivost zuba karakteriše bol ili nelagodu pri unošenju tople, hladne, kisele ili slatke hrane ili pića. Nekad bol možete osetiti i prilikom udisanja hladnog vazduha. Razlog za to je oštećenje zubne gleđi i nedostatak kalcijuma. Dakle, da biste poboljšali stanje svojih zuba potrebno je da unosite dovoljnu količinu kalcijuma, vitamina D i fosfora.

[lwptoc]

Prirodni lekovi za povećanu osetljivost zuba

Da biste se izborili sa povećanom osetljivosti zuba, možete isprobati domaću prirodnu pastu i nekoliko lekova iz tradicionalne medicine.

Ispiranje usta rastvorom soli

Ova metoda može smanjiti osetljivost zuba i ojačati gleđ. Rastvorite kašičicu kuhinjske soli u čaši tople vode i isperite usta nakon pranja.

Prirodni lekovi za povećanu osetljivost zubi: Rastvor sode bikarbone

Rastvor sode bikarbone sa par kapi ulja čajevca. Ovo će takođe smanjiti osetljivost zuba, ojačati gleđ, ali i poboljšati stanje desni. Takođe je veoma korisno u borbi protiv plaka.

Čičak, kamilica ili hrastova kora

Uzmite 5g bilo koje biljke i skuvajte u pola litre vode. Nakon jela isperite usta sa lekom.

Masaža desni

Svaki dan masirajte desni prstom. To bi trebalo da pojača cirkulaciju krvi u desnima i poboljša ishranu zuba.

Propolis

Žvakanje propolisa takođe može biti veoma efikasno. Žvaćite mali komad propolisa nekoliko puta nedeljno.

Ljuske od jajeta

Ljuske od jajeta takođe mogu biti korisne za povećanu osetljivost zuba. Ljuske od jajeta dobro operite (možete ih kuvati 10 minuta), osušite ih i sameljite dok ne dobijete brašnastu smesu. Uzmite 1,5g ljuske dnevno. Možete ih dodati i u hranu. Ovo bi trebalo da ojača zubnu gleđ.

Prirodni lekovi za povećanu osetljivost zubi: Konzumirajte mleko

Drevni narodni lek za smanjenje osetljivosti zuba je mleko. Pijte toplo mleko (najbolje domaće) u malim gutljajima, držeći ga u ustima 10-15 sekundi.

Snežana Vranić

laflor/GettyImagesPlus

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com