Fitokompleks usled bolova u leđima

by | 22.06.2018

Već nekoliko godina muči me osteohondroza krsta. Trudim se da se u periodu remisije ne prehladim, ne dižem teške predmete, radim gimnastiku. Ali, bolest se ipak povremeno pogorša i počnu jaki bolovi. Šta od narodnih sredstava pomaže u otklanjanju upale? Aleksa G., Kovilovo
 
Odgovara fitoterapeut Jana Kirilovna Banjko (g. Jekaterinburg)
Akutni napad osteohondroze lumbalnog dela možete otkloniti kompleksnim delovanjem. Ali potrebno je da lek za spoljašnju primenu napravite unapred.
ZA UTRLjAVANjE
Izmešajte po tri kašike isitnjene suve kore bele vrbe i trave od ljubičice, po dve kašike korena pirevine i kore jasike. Četiri kašike mešavine prelijte s pola čaše alkohola. Ostavite da odstoji nedelju dana na tamnom mestu, pa posle toga procedite. Koristite za utrljavanje dva-tri puta dnevno.
 
PROČITAJTE I… Biljni preparati protiv bola u leđima
 
ZA ORALNU PRIMENU
Izmešajte jednake delove isitnjene suve kore bele vrbe, lišća podbela (lat. Tussilago farfara, rus. matь-i-mačeha) i majorana. Kašičicu mešavine prelijte šoljom ključale vode i dinstajte na vodenoj pari 10–15 minuta. Pijte po pola čaše pred spavanje.

Kontraindikacije: alergija, upalna oboljenja bubrega, gastrointestinalnog trakta, povećana kiselina u želucu, trudnoća.

 

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com