Maske od povrća za lepu i zdravu kožu

by | 06.09.2017

Zahvaljujući tradicionalnim i originalnim ruskim receptima za maske od povrća, vaša koža će se preobraziti, zasijati mladošću, svežinom i lepotom. Veoma je jednostavno napraviti kozmetičke preparate od povrća, dovoljno je samo samleti potrebne sastojke u blenderu ili ih narendati. Dejstvo im je trenutno, a ako imate pola sata vremena, izaberite složenije smese„, Jelena Brizovna, kozmetičarka

MASKA OD MLADOG LUKA

Najdelotvornija maska za regeneraciju uravnotežene zdrave boje lica i normalizaciju balansa masti u koži jeste maska od mladog luka. Kad sameljete mladi luk zajedno s glavicama, iscedite iz njega sok, pomešajte ga s jednakom količinom meda i nanesite na kožu. Ako je koža masna, dodajte vrlo malo sirćeta. Držite masku 15–20 minuta, uklonite je vatom nakvašenom u toploj vodi, pa istrljajte kožu suvim tupferom od vate.

MASKA OD GRAŠKA

Mat nijansu masnoj koži daće maska od graška. Mladi grašak zajedno s mahunama sameljite u kašu, dodajte svežu pavlaku i nanesite na lice i vrat u gustom sloju. Posle 30 minuta skinite masku suvom salvetom.

MASKA OD KUPUSA

Nanesite na lice masku od isitnjenog kupusa ako ste dugo boravili na suncu. Držite je 20 minuta, a zatim isperite prohladnom vodom. Bićete zapanjeni rezultatima – kupus će umiriti i hidrirati vaše lice.

MASKA OD PARADAJZA

* Za suvu kožu paradajz predstavlja hranljivu komponentu maski koja ni sa čim nije uporediva. Samleveni paradajz mešajte s gustinom dok ne dobijete gustu kašu, dodajte malo maslinovog ulja i nanesite na lice na 15 minuta. Isperite vodom sobne temperature.
* Maska od paradajza pomoći će i masnoj koži s krupnim porama. Za takvu kožu u kašu od paradajza ne dodaju se više nikakvi sastojci, znači – koristi se sam paradajz, a maska se drži 30 minuta.

Foto: Guliver/Thinkstcok

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com