MEDICINSKO GLADOVANjE po preporuci ruskih specijalista

by | 29.09.2017

Budući da leči savremene bolesti i čisti telo od toksina, medicinsko lekovito gladovanje potrebno je gotovo svakom savremenom čoveku koji živi u svetu punom konzervanasa, aditiva i pesticida, diveći se veštačkim bojama namirnica i zaboravljajući na pravu hranu – plodove koje priroda odgaji.

U KOJIM SLUČAJEVIMA POMAŽE
Gladovanje je veoma moćno u medicinskom smislu, a sama ideja nije od juče. Mnoge bolesti ranije su se lečile postom, koji je nastao pre mnogo vekova kao sastavni deo svih religija. Ne postoji nijedna religija koja ne preporučuje gladovanje, post i očišćenje duše preko očišćenja tela. Gladovanje ljudima daje snagu za dalji život i čini ih zdravijima. Dobrovoljno odricanje od hrane izaziva neverovatne promene u čovekovom telu, a i pomaže u slučaju oboljenja srca i kičme, alergija (astme, atipičnih dermatitisa, psorijaza…), autoimunih bolesti (giht, artritisi, reumatizmi…), čira na dvanaestopalačnom crevu ili želucu, masne jetre, benignih tumora, kao i početnih stadijuma dijabetesa.

ČETIRI PRAVILA GLADOVANjA:

PRVO PRAVILO – uradite analize
Svakako se pre početka procesa medicinskog gladovanja obratite lekaru. On će vam sigurno predloži da uradite analizu krvi, lipidni status, ili pak da ultrazvučno pregledate jetru i žučne puteve (kako bi se isključilo postojanje kamenčića ili nekih drugih oboljenja).

DRUGO PRAVILO – da ne traje dugo
Ukoliko ste se odlučili da gladujete kod kuće, preporučujemo vam da to ne činite dugo. Nakon pripremnog čišćenja creva (koje traje tri dana), kao uvod u gladovanje – pijte tečnost sedam dana, a potom postepeno tri dana “izlazite” iz gladovanja. Izlazak podrazumeva sveže i bareno voće i povrće, zatim laganu hranu bez hleba i masti, a na kraju postepeni povratak na redovnu ishranu.

TREĆE PRAVILO – važna je adaptacija
Bez obzira na to što gladovnje možemo smatrati skoro fiziološkim činom, treba da budemo oprezni kako bismo izbegli moguće komplikacije. Nemojte se uznemiriti zbog promene boje urina (tokom čišćenja izbacićete dosta toksina iz tela), ali pojava bilo kakvog bola siguran je znak da odmah treba da odete lekaru. Tokom medicinskog gladovanja veoma je bitan treći dan na tečnosti (šesti dan po redu), jer tad već i telo i mozak shvataju da neće biti uobičajene čvrste hrane, prvenstveno mesa. Tog dana počinje navikavanje na novi način ishrane.

ČETVRTO PRAVILO – gladujte u društvu
Najbolje je gladovati s nekom bliskom osobom ili partnerom – tad ćete biti jedno drugom podrška. Ponavljamo, pacijenti s hroničnim bolestima treba redovno da uzimaju lekove. Najbolje je da budu pod stalnim strogim nadzorom visokokvalifikovanih stručnjaka.

KAKO GLADOVATI
Potrudite se da tačno procenite svoje fizičko i psihičko stanje. Ukoliko se odlučite za medicinsko gladovanje, očistite creva kako biste izbacili toksine iz tela. Na speciajlizovanim klinikama to se obično radi klizmama i klistiranjima, ali u kućnim uslovima treba da jedete hranu koja se ne zaustavlja u crevima, tj. sveže i bareno voće i povrće.
Izbegavajte slatkiše, meso, mleko i jaja, kao i proizvode koji ih sadrže. Osim izvora masti, štetne su i prerađevine od žitarica (hleb, testenina i skrob…), koje mogu napraviti „čep u crevima“ i zastoj svarene hrane. Sem toga, ne bi trebalo da konzumirate ni orašaste plodove, niti da pijete alkohol.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com