ŠTA SVE MOGU BISERI

by | 24.11.2017

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili s njim: rastvarali ga u vodi i pravili prah, gutali u celini i stavljali na bolno mesto… Mnogi ga i danas koriste da se izleče, ali i da zaustave starenje

Recepti istočne medicine
• U Japanu se biserni prah preporučuje za prevenciju bolesti kostiju i zglobova, jačanje zuba, kose, noktiju.
• U Kini smatraju da biser ublažava upale. Stavljaju ga na bolno mesto, najčešće u vidu losiona s bisernom vodom. On pomaže da se ubrza zarastanje kostiju usled preloma budući da je organizmu u to vreme posebno potreban kalcijum.
• U Tajlandu i Laosu biserni prah dodaju u sredstva za normalizaciju varenja, smanjivanje želudačne kiseline, bolji rad jetre. On takođe doprinosi tome da se ublaže tegobe kod obolelih od hepatitisa.
• U tibetanskoj medicini koristi se kao umirujuće sredstvo i preporučuje se osobama koje žele da se oslobode viška kilograma.
• Stanovnici Indije piju vodu iz posude u kojoj leži nekoliko sitnih bisera, koji, kako se smatra, daju vodi tonizirajuća i osnažujuća svojstva.

Šesti element života
Biseri sadrže organsku supstancu konhiolin, koja obiluje antioksidativnim svojstvima, štiti organizam od ultravioletnog zračenja (UV), aktivira zaštitne procese u ćelijama i normalizuje nivo pH. Konhiolin predstavlja „šesti životni element“, a u njegovom sastavu otkriveni su gotovo svi postojeći elementi prirodne amino-kiseline – osnovni materijal za stvaranje novih zdravih ćelija, sposoban da aktivira ćelije imunosistema i samim tim poveća njegovu sposobnost samoizlečenja. Biserni prah takođe sadrži glukozu, vitamine B i D, te oko 20 različitih hemijskih elemenata neophodnih organizmu.

Dragocene preporuke litoterapeuta
• U slučaju otitisa (upala uha) nosite minđuše s biserom, to će vam pomoći da se izborite s upalom.
• Ako je počeo napad migrene, dobro je staviti na čelo nisku bisera.
• Usled povišene temperature bisernu ogrlicu stavite na vrat. Prirodna hladnoća bisera pomoći će da se snizi temperatura tela.
• Kako biste se bolje nosili s nervnom napetošću i smirili se, trljajte prstima nisku bisera ili ih kotrljajte među dlanovima.

Biserni prah za lepotu
U savremenoj kozmetici spektar korišćenja bisernog praha veoma je širok: lakovi za nokte i kosu, kreme za lice, losioni za telo, puderi – rečju, biserna kozmetika čini čuda! Biserni prah ojačava nokte i kosu, sužava pore, podmlađuje i zateže kožu, poboljšava boju lica.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com