VRANA KAO DOKTOR – neverovatno iskustvo

Pred vama je neobično iskustvo jednog pacijenta s bolesnom jetrom koje ćete pročitati u dahu. Naime, pomogla mu je – vrana

by | 26.07.2022
doktor vrana

Pred vama je neobično iskustvo jednog pacijenta s bolesnom jetrom koje ćete pročitati u dahu. Naime, želeći da mu pomogne, vrana, izuzetno pametna ptica, kljucala ga je u predelu bolesnog ograna, a zatim mu je radila ptičju akupunkturu…

 

Vrativši se s dugog službenog puta iz Azije, uputio sam se na odmor u lečilište „Sosnovij Bor“ na Altaju. Ujutru, dok sam šetao stazom zdravlja, ugledao sam šumske jagode. Pružio sam ruku za bobicom kad začuh glas: „Zašto sakupljate pored puta? Pokazaću vam dobru poljanu“… Novi poznanik me je odveo do parčeta zemlje u šumi crvenog od bobica. Ispričao sam mu da svake godine sprovodim kuru sa šumskim jagodama za jačanje imuniteta i čišćenje žučne kese. Svakodnevno pojedem dve čaše svežih bobica i uz to popijem 150 ml mineralne vode. Petog dana normalizuje se bilirubin, izlazi pesak i sitni kamenčići.

VRANA JE SVE OSETILA

Ali, vratimo se mom prijatelju. Svojevremeno je ratovao u Avganistanu, gde je oboleo od hepatitisa. Kod kuće se propio i dobio cirozu jetre, zbog čega se i lečio u sanatorijumu. Tu mu se desio neverovatan događaj. Evo šta mi je ispričao:

„Svakoga dana u borovoj šumi hranim veverice. Na ovu gozbu navadila se da dolazi i vrana. Veverice od nje beže na sve strane, a ona se zbog toga obradovala: poješće moje sendviče sama. Trećega dana ptica je sasvim prestala da me se boji, prišla mi je skroz blizu i – kljucnula me u predeo jetre, pa još jednom, i još jednom. Zatim je počela da mi svlači soknu i kljuca stopalo. Nisam shvatio šta se dešava, pa sam se uplašio. Onda sam pomislio: možda ona oseća moju bolest, kao mačke ili psi. A stopalo kljuca zato što tamo ima mnogo bioloških tačaka koje su odgovorne i za jetru. Eto, takva je ptičja akupunktura.“

LEK U KLJUNU VRANE

Jednoga dana ptica mu je u kljunu donela grančicu. Ja sam prepoznao divlju (planinsku) žutiku (lat. Berberis vulgaris). Shvativši da je to znak, uputili smo se na pijacu lokalnoj travarki. Saznavši za bolest moga prijatelja, posavetovala nam je da kupimo plodove, lišće i koren ove biljke. Moj drug ih je uzimao prema sledećoj šemi:

* Kašiku svežeg (ili suvog) lišća prelio bi šoljom ključale vode, ostavio da odstoji dva sata, pa procedio. Odvar je pio tri puta dnevno pre jela. Kura je trajala deset dana.

* Kašiku plodova prelio bi šoljom vode i kuvao minut. Pio je po 150 ml dva puta dnevno pre jela. Kura je trajala koliko i prethodna.

* Trideset grama isitnjenog suvog korena prelio bi sa 200 ml vode i kuvao pet minuta. Posle četiri sata procedio bi. Tri puta dnevno pio je po dve kašike pola sata posle jela. Kura je takođe trajala deset dana.

Nakon mesec dana moj poznanik je uradio analize – bilirubin (žučni pigment koji se određuje radi procene funkcije jetre) došao je na normalu!

Vadim Nikolajevič, bioenergetičar i travar, Grodno

Foto: CreativeNature_nl / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com