Čišćenje srca i krvnih sudova

by | 25.06.2018

Savetuje I. Svitenkova, lekar-naturopata.
Zbog čega se čovek trudi da vodi zdrav život? „To je moderno!“, odgovaraju jedni. „To produžava život!“, reći će drugi. Ispostavlja se da su i jedni i drugi u pravu: u naše vreme moderno je biti zdrav. A ukoliko se slabo krećemo, zloupotrebljavamo hranu (što za posledicu ima gojaznost, dijabetes, pankreatitis i dr.), pijemo i puštimo, onda organizam biva pun toksina, raste nivo holesterola, šećera…

Neću nabrajati sve užasne posledice, reći ću samo da, ukoliko još „ne idete u korak s modom“, onda treba da počnete. Počnite od čišćenja organizma. Naravno, prvo treba da očistite creva, jetru, bubrege… Ali, danas ćemo reći nešto o čišćenju krvnih sudova. Od holesterola, toksina, naslaga kalcijuma, jer ipak to često dovodi do tužnog kraja. Dakle, recite „ne“ moždanom udaru i infarktu, a lekovite biljke će vam pomoći u toj misiji.

Čišćenje krvnih sudova tinkturama

* Krvne sudove efikasno čisti alkoholni ekstrakt od belog ili crnog luka. Pije se po 20–30 kapi tri puta dnevno, a kura traje tri-četiri nedelje. Izgnječite u kašu 350 g očišćenog belog luka, stavite u staklenu teglu, poklopite i sklonite na tamno mesto. Kad se masa staloži, odvojte od nje 200 g najsočnijeg i najtečnijeg dela, prelijte ga u flašu i dodajte 200 ml medicinskog alkohola. Flašu dobro zatvorite i stavite na prohladno mesto.

Ostavite da odstoji 10 dana, zatim procedite kroz lanenu tkaninu, prelijte u drugu flašu, ponovo zatvorite i ostavite da odstoji još tri dana. Posle toga ekstrakt je gotov. Primenjujte ga oprezno u slučaju oboljenja želuca i dvanaestopalačnog creva.
* Sok od crne rotkve – pijte po kašiku dva-tri puta dnevno 15-20 minuta pre jela. Kura traje dva-tri meseca, s pauzama od tri nedelje posle svakog meseca.
* Tinktura od deteline – sameljite dve kašike olistalih vrhova deteline i to prelijte s pola litra votke, ostavite da odstoji pet dana, procedite pa uzimajte po kašičicu pre jela ili pred spavanje kao sredstvo protiv skleroze. Lečenje traje tri meseca.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com