Čovek koji pleše – ne stari?

by | 23.11.2017

Ples na blagotvoran način deluje na organizam – na primer, poboljšava rad srca. Kad plešete, puls se ubrzava, krvni sudovi se šire, krv se snabdeva kiseonikom, te se zbog toga ples može smatrati dobrim kardiotreningom. On pomaže da se oslobodite viška kilograma, razvija koordinaciju pokreta, jača sistem disajnih organa (plesači se veoma retko obraćaju lekarima zbog disajih problema – bronhitisa, kijavice, astme). Takođe, igranje popravlja držanje i hod jer angažuje mišiće leđa. To je neobična relaksacija koja pomaže da pronađete harmoniju tela i duha.
Baviti se plesom moguće je u bilo kom životnom dobu. Međutim, ljudi koji imaju problema sa zdravljem, pre nego što krenu na časove plesa, treba da se posavetuju s lekarom. Posebno treba da budu oprezni oni koji imaju problema s radom kardiovaskularnog sistema (hipertonija, stenokardija), bolestima gastrointestinalnog trakta (čir), jetrom (hepatitis), kao i osobe koje pate od varikoznih vena i bolesti mišićno-skeletnog sistema.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com