Isprobajte delotvorne ruske smese za skidanje sala sa stomaka i bokova!

by | 24.07.2017

Iako nas niko ne sprečava da započnemo dijetu i počnemo vežbati, mnogi od nas i dalje vode ljutu borbu sa viškom kilograma. Tim pre što danas ima toliko sportskih klubova i fitnes centara, a da ne govorimo o kozmetičkim salonima, gde nam se nude različite masaže, mišićne stimulacije i druge procedure. Ali da biste se rešili sala s bokova ili stomaka, ili pak jednostavno zategli kožu posle skidanja kilograma, trebaće vam i ovi, tzv. uradi sam tretmani – smese koje ćete lako napraviti u kuhinji.
Slačica s medom
Smesa s medom i slačicom najpopularniji je način mršavljenja u kućnim uslovima. Med izbacuje štetne materije i toksine iz organizma hraneći kožu mikroelementima, dok slačica znatno ubrzava krvotok, kao i ceo proces. Pored slačice i meda, trebaće vam folija i topla marama.
Recept za smesu vrlo je jednostavan, ali ima svojih specifičnosti. Na vodenoj pari zagrejte dve do četiri kašike gustog meda (najviše na 60 stepeni). Skuvanu slačicu blago rastvorite s vodom tako da postane kašasta. Ovo je najbolje napraviti unapred. Sve je jednostavno: dve kašike suve slačice pomešajte s dve kašičice šećera, sasvim malo soli, pola kašike sirćeta i kašikom maslinovog ulja. Sve izmešajte i razblažite vodom tako da postane gusto kao pavlaka. Zatim ostavite da odstoji 24 sata na tamnom mestu.
U principu, možete koristiti i gotovu slačicu (možda ćete u apotekama pronaći tzv. rusku slačicu, ali prvo je koristite u malim količinama, a zatim povećajte dozu dok se ne naviknete na ove tretmane). Za prvu seansu dodajte smesi minimum slačice – kašičicu do dve, pa postepeno povećavajte količinu, u zavisnosti od ličnog osećaja.

Približna količina smese za prvo obmotavanje: 2 kašike meda + 1 kašičica slačice. Dobro ih izmešajte u posudi, a zatim to, uz blagu masažu, nanesite na problematične delove tela. Isperite ruke i obmotajte se folijom. Odozgo se ušuškajte toplom maramom. Ako osećate toplotu, ali ne i pečenje – znači da su proporcije smese dobro odabrane. Možete malo odležati, ili nastaviti da se bavite uobičajenim poslom. Ako vas maska počne peći, isperite je posle 15 do 20 minuta.

FOTO: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com