KAD OSETITE NAPAD ASTME – DIŠITE STOMAKOM!

by | 23.08.2017

 
 
Napade astme i gušenje možete ublažiti ako legnete na krevet ili na pod. Kad legnete, stavite na stomak knjigu i pokušajte disati polako. Pritom, maksimalno opustite pluća i bronhije. Duboko udahnite, zadržite dah na pet sekundi i lagano izdahnite. Radite tako sve dok ne osetite poboljšanje. Ukoliko se pri udisaju knjiga podiže, onda dišete pravilno. Pokušajte da udahnete što više vazduha, kako bi se knjiga maksimalno podigla.
 
Disanje na stomak najispravniji je i najprirodniji način disanja kod čoveka (za razliku od plućnog disanja – na šta smo se navikli). Disanje stomakom potpuno ispunjava kiseonikom i pluća i bronhije, a smanjuje i spazam u njima. Tokom napada bronhijalne astme čovek instinktivno smanjuje intenzitet disanja (dužina udisaja i izdisaja), što mu samo pogoršava stanje. Poželjno je raditi baš suprotno: pluća i bronhije u tom trenutku treba da budu maksimalno opušteni. Ovakvo disanje svešće vam broj astmatičnih napada na minimum.
 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com