KOLIKO STE ZAISTA STARI? REĆI ĆE VAM KIČMA!

by | 13.07.2017


Pomoću ruskog testa odredite koliko vam je telo očuvano, i ne zaboravite – starost se ne meri krštenicom već po stanju kičme, zglobova, srca, pluća i mozga

Svako od nas primetio je da ljudi istih godina ne izgledaju isto. Neki u svojim četrdesetim izgledaju već sasvim ”propalo”, dok drugi i sa 60 ostavljaju utisak očuvane, energične osobe pune života. Kad je reč o biološkoj starosti, ohrabruje činjenica da naše zdravlje ne zavisi od broja godina koje smo proživeli, nego od stepena istrošenosti našeg organizma. Apsolutno tačan sistem merenja biološke starosti ne postoji, međutim, pomoću određenih ruskih testova čak i kod kuće možete utvrditi koliko je vaše telo istrošeno odnosno očuvano. Rezultat ovih testova pomoći će vam da shvatite kojoj starosnoj grupi zaista pripadate te da u skladu s tim delujete.

POKRETLJIVOST KIČME
Nagnite telo napred, blago savijte kolena. Ukoliko vaša starost odgovara osobi od 20 do 30 godina, vi ćete cele dlanove moći da stavite na pod. Neko sa 40 godina moći će da dohvati pod vrhovima prstiju, dok onaj od 50 godina može dohvatiti pola potkolenice. Drugi način da proverite pokretljivost kičme jesu nakloni napred – koliko možete da ih uradite za minut.

BRZINA REAKCIJE
Da biste uradili ovaj test, potreban vam je pomoćnik. Zamolite nekoga da uzme u ruku lenjir od 50 cm. Treba da ga drži iznad naše šake, vertikalno za kraj gde je nula, i da ga okrene ka podu. Na vaš znak pomoćnik treba da ispusti lenjir, a vi što pre da ga uhvatite između kažiprsta i srednjeg prsta. Brzinu reakcije merite po podeocima na lenjiru – na kojoj su se udaljenosti od nule našli vaši prsti.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com