Kupka sa sodom bikarbonom i solju

Isprobajte 5 najboljih detoks kupki koje opuštaju i izbacuju toksine

by | 29.03.2022
kupke od sode bikarbone

“Pojam detoks ne odnosi se samo na dijetalne dane ili određene dijete. To je čišćenje organizma u svakom smislu i obavezno uključuje tople opuštajuće kupke, koje podstiču znojenje i izbacivanje toksina”, kaže Irina Barkar, visceralni terapeut.

Najbolje je da pred kupku popijete čašu tople vode. Voda za kupku treba da bude maksimalno vruća, ali podnošljiva. Kako se bude hladila, možete dodavati ključalu vodu. Proceduru sprovodite jednom nedeljno u trajanju od 20 minuta do pola sata.

UMIRUJUĆA LAVANDA

Izmešajte dve kašike suvih cvetova lavande sa šoljom (200 g) gorke soli (magnezijum sulfat) i sipajte u kupku. U pripremljenu vodu dodajte i pet-šest kapi etarskog ulja lavande.

KUPKA SA SODOM – SUPERDETOKS

Izmešajte po šoljicu sode bikarbone, morske i himalajske soli. Rastvorite smesu u kupci i dodajte pet do sedam kapi omiljenog etarskog ulja.

Morska i himalajska so imaju sposobnost da regulišu nivo vode u celom telu i održavaju zdravu ravnotežu pH vrednosti kože.

TONIZIRAJUĆI ZELENI ČAJ

U litru ključale vode zakuvajte pet kesica zelenog čaja, dodajte po šolju morske i gorke soli, kao i omiljeno etarsko ulje. To sipajte u kadu. Zeleni čaj je prirodni antioksidans koji zateže kožu i doprinosi detoksikaciji organizma. U njegovom sastavu su vitamini i dragoceni minerali. Vitamin A kožu čini glatkom, a vitamin B2 održava hidrataciju.

ĐUMBIR VRAĆA SNAGU

Šolju gorke soli, tri ravne kašike mlevenog korena đumbira i pet-šest kapi etarskog ulja đumbira rastvorite u vodi. Đumbir otklanja umor i napetost, pomaže da se oslobodite bola u mišićima, čini kožu zategnutom i elastičnom.

MLEKO I MED

Izmešajte šoljicu-dve mleka sa šoljicom meda i šoljicom gorke soli. Mlečna kiselina pomoći će da se oslobodite izumrlih ćelija kože, a med je pravo osveženje za umornu i suvu kožu.

Moguće su individualne kontraindikacije! Posavetujte se sa svojim lekarom.

Isprobajte i naše recepte za detoksikaciju organizma na prirodan način.

Foto: triocean/ iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com