Masaža obara visoku temperaturu

by | 27.04.2018

Kao što je poznato, ako imate temperaturu – to znači da vam se organizam bori s bolešću. Ali kad živa u toplomeru neumoljivo pređe 38 stepeni, treba preduzeti određene mere.

Ako vam antipiretici nisu nadohvat ruke, možete primeniti blagu masažu biološki aktivnih tačaka, koja će, polako ali sigurno, pomoći da se snizi temperatura

Masaža snižava visoku temperatutu

Masirajte tačku koja se nalazi ispod sedmog vratnog pršljena (pri naginjanju glave napred on izlazi više od svih pršljenova), u smeru kazaljke na satu, tri minuta, polako pojačavajući snagu pritiska. Zatim redom nastavite isto to s tačkama koje se nalaze na rastojanju od jednog centimetra desno i levo od prve tačke (slika 1). Na kraju masirajte sve tri tačke istovremeno.

PROČITAJTE I… Masaža zuba za bolje pamćenje

Visoku temperaturu sniziće i stimulacija tačaka na ruci. Spojte ruke između ispruženih palčeva i kažiprsta, tako da se palac druge ruke nađe na spoljašnjoj strani dlana. Pod njegovim jastučićem nalazi se tražena tačka (slika 2). Nađite najbolnije mesto i pritiskajte deset minuta u intervalima od 20 sekundi.Kontraindikovano kod trudnica!

Sem toga, korisno je pritiskati i stopala, od prstiju ka peti, pet do sedam minuta, ili lagano trljati uši stimulišući biološki aktivne tačke.! Ako temperatura od 38 i više stepeni ne pada, obavezno se obratite lekaru!

PROČITAJTE I… Masaža ušiju za bolje raspoloženje

Pritisnite tačku – oslobodite se vrtoglavice

Ponekad ruka sama posegne za tabletama ukoliko se ne osećate dobro. Stop! Menjajte pravac: ako na vreme pritisnete rukom odgovarajuću tačku na telu, efekat može biti mnogo bolji i bezopasniji. Provereno – govorim iz ličnog iskustva!
Dmitrij Komarovskij, maser, Mogiljev

U slučaju vrtoglavice izazvane premorenošću, manjkom sna i usled glavobolje praktikujem sledeće:
• aktivno trljam tri tačke u nižem delu potiljka, tri-četiri puta dnevno (vidi sliku);
• intenzivno trljam dlanove jedan o drugi dok ne osetim toplotu, a zatim tople prste držim na očima nekoliko sekundi;
• laganim kružnim pokretima trljam slepoočnice;
• gnječim (pritiskam) ramena i zadnji deo vrata nekoliko minuta;
• aktivno istrljam glavu rukama, pogotovo potiljak i teme – i odmah se osećam bolje i energičnije!

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com