Neprijatan zadah iz usta? Alkalizujte se!

by | 15.06.2018

Posle gubitka 75 kg naš saradnik Ivan Skaskevič iz Slonima suočio se s veoma delikatnim problemom – zadahom iz usta. Kao i obično, lekari su mu najpre preporučili da proveri zdravlje zuba i desni – i ništa nisu otkrili.

Tada je on insistirao na ultrazvuku organa trbušne duplje, znajući da kod ljudi koji su izgubili u težini oni mogu da se smanje zbog smanjenja masnog tkiva. Ispostavilo se da je neprijatan zadah uzrokovan viškom sone kiseline u želucu. Evo kako je uspeo da se izbori s tim…

Kako bih regulisao nivo kiseline, radio sam sledeće:
▪ Počeo sam da jedem više puta (od šest do osam puta dnevno). Poslednji obrok je bio dva i po do tri sata pre spavanja.
▪ Svaki put posle jela pio sam čašu vruće (neprokuvane) vode. Ako ona ne bi odagnala zadah, pre spavanja sam pio čašu mleka sa 1,5% mlečne masti. Međutim, zbog njega mi je s vremenom počeo rasti pritisak.

PROČITAJTE I… Karijes – najraprostranjenija bolest na svetu

▪ Odlučio sam da pijem naizmenično: jedno veče – mleko, drugo – odvar od cvetova kamilice, treće – od listova bokvice, trave hajdučke trave, brezinih pupoljaka, lanenog semena ili kantariona.
▪ Trudio sam se da dve trećine ishrane čine alkalni proizvodi, i samo jedna trećina – kiseli.
Naravno, lečio sam se pod nadzorom lekara i redovno sam radio analize. Zahvaljujući tome mogao sam da saznam šta je za mene bolje, a šta lošije. Probao sam da alkalizjem organizam jestivom sodom, ali analiza je pokazala da mi je porastao nivo bilirubina u krvi.
! Ono što jednome pomaže, može da ne odgovara nekom drugom – zbog bolesti, životnog doba. Zato lečenja treba da vodi lekar.

RUSKI NARODNI RECEPTI PROTIV NEPRIJATNOG ZADAHA

* Pomešajte dve kašike suncokretovog ulja i jednu kašičicu sitne kuhinjske soli. Smesu držite u ustima tri do pet minuta. Posle ove procedure nemojte jesti ni piti 30 minuta. Ponavljajte je dvaput dnevno.
* Dva karanfilića držite u ustima i žvaćite s vremena na vreme.
* Jabuka i šargarepa mogu pomoći da sprečite neprijatan zadah, doduše samo na sat-dva. Ipak, u nekim situacijama i ovaj trik je od velike koristi.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com