Noćno ustajanje – o čemu ono govori

Po vremenu u koje se redovno budite noću može se odrediti potencijalna bolest

by | 03.08.2022
noćno buđenje nesanica

Bogata znanja istočnjačke medicine u većini slučajeva ciljaju na sprečavanje nastanka bolesti. Tako se po vremenu u koje se redovno budite noću može odrediti potencijalna bolest.

Piše: Ela Smirnova, lekar terapeut

Naš organizam ima biološki sat, pa je svaki organ naročito aktivan u određeno vreme. U slučaju da vas njegova aktivnost tera da se budite, to prvenstveno govori o zastojima u njegovom radu. Takođe, važno je znati da su sa svakim organom povezane određene emocije. Misao koja vam dugo ne daje mira obavezno će se odraziti na fizičko stanje vašeg organizma.

AKO SE BUDITE…

Od 23 do 1 sat

Žučna kesa počinje aktivno da prerađuje masnoće u ovom periodu. Povećano opterećenje signalizira na to da bi u ishrani trebalo izbegavati štetne masti (margarin, laki margarin, majonez, brzu hranu i tome slično). Takođe, u organizam treba unositi više prirodnih izvora masti, tj. korisnih masnoća (grgeč, losos, skuša, šaran, biljna ulja).

Emocija povezana s nepotpunim radom ovog organa jeste OSUĐIVANJE.

Od 1 do 3 sata

Ovo je vreme energičnog rada jetre. Verovatno u ishrani ima mnogo materija toksičnih za pomenuti organ (pečeno, slatko, dimljeno, konzervisano, alkohol), budući da se zbog toga organizam probudio. Trebalo bi ozbiljno preispitati ishranu i korigovati je.

Emocije povezane s radom ovog organa jesu GNEV i RAZDRAŽLJIVOST.

Od 3 do 5 sati

Pluća intenzivno gomilaju kiseonik pred zoru, pa san prolazi zbog verovatnih zastoja u radu ovog organa. Potrebno je češće raditi vežbe disanja i jačati disajni sistem. Ostavite pušenje, ili ga barem smanjite.

Emocija povezana s nepotpunim radom ovog organa jeste TUGA.

Od 5 do 7 sati

Debelo crevo počinje aktivno da radi, pa su mogući i pozivi u toalet, što je sasvim prirodno za ovo vreme. Samim tim, normalno je i probuditi se u ovom periodu – to je pokazatelj zdravih navika i urednog metabolizma.

Emocije povezane s nepotpunim radom ovog organa jesu BEZIZLAZNOST SITUACIJE i NETRPELJIVOST.

Pročitajte i… Jednostavne metode protiv nesanice

 

Foto: KatarzynaBialasiewicz / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com