Oštar bol kao rukom odnesen

by | 15.05.2018

Mnoge oštar bol u grudima odmah asocira na infarkt, međutim, takvo probadanje može se osetiti i u slučaju međurebarne neuralgije.

U međurebarnom prostoru nalaze se nervi koji se vrlo lako mogu ukleštiti, ponekad je dovoljno da se nespretno okrenemo ili čak prehladimo. Svakako da je najbolji savet najpre se obratiti lekaru za pomoć. Ipak, ima veoma mnogo recepata narodne medicine za samopomoć usled međurebarne neuralgije koji takođe mogu biti od pomoći.

PROČITAJTE I… Da li je opasno trpeti bol?

Mnogi primenjuju flaster s ljutom paprikom kao sredstvo koje apstrahuje bol, ali on vam nije uvek pri ruci. Možete napraviti smesu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji. Potrebno vam je: dve kašičice đumbira u prahu, kašičica kurkume, pola kašičice čili paprike. Sve izmešajte s toliko vode da dobijete kašu, pa zagrejte na vodenoj pari do telesne temperature. Zatim brzo razmažite smesu po pamučnoj tkanini i odmah nanesite na bolno mesto. Kompresu odozgo prekrijte peškirom. Što je duže budete držali, biće bolje.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com