PROLEĆNA GENERALKA: izbacite nitrate i štetne materije iz tela

Osećate li se slabo, umorno i bezvoljno? Sunčani dani su pred nama a vi ni da mrdnete... Vreme je za veliko spremanje organizma

by | 15.05.2022
prolećna generalka - cvekla i luk

Osećate li se slabo, umorno i bezvoljno? Sunčani dani su pred nama a vi ni da mrdnete… Vreme je za veliko spremanje organizma

PROLEĆNO ČIŠĆENJE ORGANIZMA

Priprema

Uveče prokuvajte pet litara vode, dodajte dve velike očišćene cvekle i dve glavice luka isečene napola. Sve kuvajte 15 minuta. Skinute šerpu s vatre i dobro je umotajte. Ujutru iz odvara izvadite luk i cveklu i ostavite za kasnije. Skuvajte i retku kašu od 50 g pirinča koju ćete upotrebiti na kraju procedure.

Ispiranje

Postupak je poželjno izvoditi od pet do sedam sati ujutru. Popijte veliku čašu (300 ml) odvara od cvekle i luka s kašičicom soli pa uradite vežbe (opisane su u nastavku teksta) – po osam puta svaku vežbu. Ponovite postupak.

Posle šest čaša odvara otiđite do toaleta. Ako nema stolice, ponovite vežbe. Možete ubaciti i druge pokrete: čučnjeve, skokove, masažu stomaka. Ukoliko vam ni to ne pomogne – uradite klistir.

Zatim pijte po čašu odvara i posle svake uradite vežbe (32 ponavljanja) pa ispraznite creva. Odvar pijte dok se ne potroši.

! Nakon svakog pražnjenja operite se toplom vodom i namažite anus suncokretovim uljem.

Vežbe

* Zauzmite stojeći stav, ruke podignite. Savijajte gornji deo tela levo i desno.

* Dok stojite, desna ruka je na delu između vrata i ramena, a leva se povlači nazad. Zatim promeniti ruku.

* Lezite na stomak, a noge raširite u širinu ramena. Podignite gornji deo tela oslanjajući se na laktove. Okrenite glavu na desnu stranu i pogledajte u levu petu. Ponovite i na levu stranu.

* Čučeći, okrenite gornji deo tela udesno, desnu nogu privucite ka stomaku, a levo koleno spustite na pod pored desnog stopala. Zatim promenite nogu.

Ishrana

Lezite u krevetu sat vremena. Zatim pojedite neslanu pirinčanu kašu. Nakon tri-četiri sata pojedite kuvanu cveklu i luk (koliko želite, ali nemojte previše). Uveče možete pojesti i parče hleba s maslacem. Sutradan ne treba ništa da jedete.

Prvih mesec dana bilo bi dobro ispirati organizam jednom nedeljno, zatim dva puta mesečno, i na kraju – jednom mesečno.

NAPOMENA

Ukoliko vam odvar od cvekle i luka ne prija (osećate mučninu ili povraćate), napravite rastvor soli (kašičica soli na čašu vode).

! Moguće su individualne kontraindikacije. Posavetujte se s lekarom.

Pročitajte i … Detoksikacija organizma prirodnim koktelima

 

Foto: Madeleine_Steinbach / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com