Pupoljci od breze jačaju kosu!

by | 21.07.2017

Pupoljci breze u kozmetici se koriste u obliku nekoliko različitih odvara protivupalnog dejstva, koji isceljuju ranice i jačju kosu.
TINKTURA
* U slučaju ekcema, mladalačkih bubuljica, iritacija i upale kože, rana koje sporo zarastaju i pojačanog mašćenja kose – pomaže tinktura od brezovih pupoljaka.
Priprema: deo suvih pupoljaka prelijte s pet delova votke, ostavite to da odstoji nedelju dana u dobro zatvorenoj flašici, a zatim procedite.
Ovo sredstvo dobro se pokazalo kao terapija za masnu kožu s proširenim porama. Ali možete ga koristiti i ako imate suvu i osetljivu kožu. U tom slučaju, rastvorite tinkturu u istoj količini vode, a posle tretmana namažite lice hranljivom kremom.
ODVAR
* Odvar od brezovih pupoljaka dobro zateže kožu i sužava pore, pa njime treba trljati osetljivu kožu koja stari. Obloge s odvarom od brezovih pupoljaka doprinose zarastanju sitnih oderotina, ogrebotina i posekotina. Da biste pripremili odvar, kašičicu brezovih pupoljaka prelijte s pola šolje ključale vode i ostavite to da odstoji sat vremena.
RASTVOR
* Za podsticanje rasta i jačanje kose – u koren vlasi utrljavajte rastvorenu desetopostotnu tinkturu od pupoljaka breze (rastvorite je s vodom u odnosu 1 : 10), pri čemu se tinktura rastvara neposredno pre primene.

FOTO: Guliver/Thinkstock

 

 

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com