URASLI NOKAT: PET NAČINA DA GA SE BRZO I LAKO OSLOBODITE

by | 24.11.2017

Svako od ovih sredstava primenjuje se da bi se omekšala nokatna ploča i kasnije uklonio urasli kraj. Ispod nokta se stavlja salveta s dezinfekcionim rastvorom ili mašću radi bržeg zarastanja
Olga Kravčenko, dermatolog, Talin

1. MAST OD LIMUNA I PUTERA
Sitno izrendajte koru od limuna. Izmešajte je s puterom u jednakim količinama. Nanesite masu na bolni prst prethodno natopivši nogu u rastvoru od sode (dve kašike sode bikarbone rastvorite u tri litra vode) i ostavite da odstoji preko noći.
2. LIST ALOJE
Isitnite list aloje očišćen od kožice. Nanesite to na prst, uvijte ga u foliju, odozgo stavite zavoj ili pričvrstite flasterom. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutru isperite.
3. KOMPRESA S KOMBUHOM
Odsecite komadić kombuhe (čajna gljiva) i podelite ga na nekoliko slojeva. Njime uvijte bolni prst. Preko toga stavite alu-foliju i navucite čarapu. Držite preko noći. Ponavljajte dok nokat ne omekša.
4. SMESA OD MEDA I LUKA
Usitnite očišćenu glavicu luka srednje veličine pa to izmešajte s kašikom meda. Posle kupke sa sodom (vidite recept br. 1) stavite smesu na bolni prst. Obmotajte folijom i fiksirajte zavojem. Držite preko noći.
5. MAST S NEVENOM
Kašiku isitnjenih suvih cvetova nevena prelijte šoljom otopljene neslane svinjske masti. Kuvajte na slaboj vatri 15–20 minuta, prohladite pa procedite. Namažite bolni prst, umotajte ga zavojem i ostavite da deluje preko noći.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com