Za šta je korisna vuna?

by | 10.05.2018

Odeća nas ne štiti samo od hladnoće nego i ozbiljno utiče na naše emocionalno i fizičko stanje. Ona je kao sloj između tela i životne sredine: skuplja negativnu ili pozitivnu energiju.

Pritom, svaki sintetički odevni predmet narušava protok energije (sem toga što telo ne diše), što se ne može reći za prirodne materijale. Oni, između ostalog, imaju i izuzetna lekovita svojstva…

Vuna i zdravlje

Poznato je da prirodna vuna obiluje analgetičkim, protivupalnim i okrepljujućim svojstvima. Najbolji efekat ima neobojena vuna (proizvodi od debelog i grubog prediva). Povoljan uticaj na zdravlje ima elektrostatičko polje koje se javlja kao rezultat trenja vunenih vlakana. Nestaju umor, bolovi u zglobovima i mišićima.

Proizvodi od ovčije kože ili vune otklanjaju stres, normalizuju krvni pritisak i san, imaju terapeutski efekat usled bolesti bubrega, kičme i zglobova, ublažavaju bolove u slučaju artritisa i išijasa.

Vunene obloge

U pola litra vode razmutite dve kašike soli. U dobijeni rastvor potopite bilo koju (najbolje ovčiju) vunu na 15–20 minuta. Obloge stavite na cela leđa. Preko toga, u oblasti bubrega, stavite termofor (kao zamena može poslužiti ugrejana so usuta u čarapu). Držite celu noć. Pored čišćenja bubrega, čiste se zglobovi, krvni sudovi, kičma i pluća. Ovu proceduru praktikujte nedelju dana. Paralelno s tim, u ishranu treba uvrstiti zapečeni krompir s ljuskom, suvo grožđe, sušene kajsije, orahe.

Lečenje čmička

• Zavežite crvenom vunom ruku u zglobu (na pulsu) sa strane suprotno od one gde se nalazi čmičak.
• Komadić sumpora zavežite u vunenu tkaninu i to stavite na grudi. Za 24 sata čmičak će proći.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com